Tradició i modernitat

¿Han perdut influència els jocs que es practicaven fa anys? La resposta és evident, ja que els esports que hui dia es veuen com tradicionals, com pot ser el bàsquet o el futbol han guanyat cada vegada més espai i més influència social. A més, l'avanç de les noves tecnologies ha permès que pugem veure en qualsevol moment un partir d'aquest tipus d'esport. És per això que els jocs com poden ser el mocador, el sambori, el tres en ratlla, ets, han perdut molt espai dins del currículum de l'educació física.
Jocs populars
Mitjançant aquest enllaç, podem veure uns quants jocs tradicionals, els quals podem emprar en classes d'educació física d'una forma molt dinàmica, de forma que els nostres alumnes s’entretinguin aprenent i a més ho fan de forma grupal. Un exemple d'açò pot ser utilitzar el tres en ratlla de la següent forma:

   

 D'aquesta forma el que fem és introduir els jocs típics de la nostra cultura valenciana d'una forma lúdica, on podem treballar tant la part teòrica com la pràctica, sense la necessitat de tindre que introduir els jocs com es feien abans.

Comentarios

  1. Hola Javier. He leído tu entrada y la veo muy original. Me ha gustado que pongas un enlace con un ejemplo de un juego tradicional de mesa llevado al aula de Educación Física. Creo que tu redacción es muy fluida, sin faltas de ortografía y con bastante coherencia. Además, creo que la reflexión inicial que haces al principio de la entrada es bastante realista. Por tanto, creo que te mereces un 10. Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Estic totalment d'acord amb tu, ja que també crec que els jocs tradicionals han perdut molt de pes al currículum de l'Educació física, per no dir que quasi mai s'aborden. Quant a les adaptacions de jocs tradicionals que en un principi els jugadors devien estar asseguts, crec que aconsegueixen motivar a l'alumnat, ja que passen de, per exemple, jugar al tres en ratlla 1vs1 a jugar per grups. Com a entrenadora de gimnàstica rítmica, et puc assegurar que hi funciona, ja que quan encara podíem fer campus en vacances amb normalitat, els més menuts/des jugaven a jocs com aquest o el simple "pedra, paper i tisores" adaptat a l'esport, a l'activitat física.

    Per a mi és una entrada molt completa i ens aporta molta informació rellevant. Et pose un 9,5! Enhorabona!

    ResponderEliminar
  3. Hola javi, coincido contigo en lo que dices en las primera líneas del texto, ya que creo que sí que es evidente que se han ido perdiendo los juegos de antes, por lo que ahora reciben más consumo televisivo, además del desarrollo de las tecnologías que hacen que los niños disfruten menos en las calles. Es de agradecer que utilices un lenguaje tan sencillo y coherente, además del enlace para poder visualizar el juego del 3 en raya. Creo que mereces un 10.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario