Currículum EF

Mitjançant aquesta entrada comentaré breument sobre l'actual currículum d'educació física, donant la meua opinió i basant-me en el següent enllaç:

Currículum EF

En la primera part referida al currículum d'educació física podem trobar la part de la motricitat, on es tracten totes les diferents situacions en les quals es pot trobar un alumne dins dels exercicis (amb oposició, sense aquesta, ets.)

A banda d'això, també podem trobar els diferents aspectes metodològics que s'han de seguir al llarg de totes les unitats didàctiques, els criteris d'avaluació i una gran quantitat d'aspectes d'estàndards d'aprenentatge.

Dins de totes aquestes característiques que podem trobar, considere que:

1. No solament podem donar-li importància als aspectes motrius (que per a mi sí són els més importants a treballar dins de la condició física quan eres més xicotet), sinó que també es deuria de treballar altres aspectes que també són molt importants, com pot ser la coordinació o inclús la importància de la higiene dins de les pràctiques deportives, una sèrie de conductes que poden marcar un futur d'un xiquet o xiqueta. 

2. Com hem aprés a la universitat, l’educació física no es tracta assoles de jugar i fer esport com a tal, ja que hi han altres tipus de pràctiques com pot ser les activitats físico-expressives; pràctiques que inclueixen l'educació física amb elements molt importants com poden ser l'expressió del teu rostre o que els teus moviments siguen simultanis als dels teus companys.

3. El que sí m'ha agradat ha sigut la quantitat d'estàndards d'aprenentatge exposats al llarg de tot el PDF, a més del diferents tipus de criteris d'avaluació.








Comentarios

  1. Hola Javier. Esta entrada que has hecho extra me parece muy importante. Hay que saber leer el curriculum y adaptarlo a nuestra realidad del aula, dejando de lado la enseñanza tradicional y los prejucios como bien dices. Además, el lenguaje que has usado (como en el resto de entradas) me parece muy correcto. Me gusta leer textos claros y concisos y creo que este es el caso. También, he de resaltar la coherencia de todo lo que dices. Por estas razones considero que mereces un 10. Un saludo.

    ResponderEliminar
  2. Buenas Javi, me parece muy buen la reflexión que has realizado sobre el curriculum, ya que considero al igual que tú, que es necesario adaptar dicho curriculum a la actualidad en el aula dejando atrás una enseñanza basada en rasgos tradicionales. Además la ideas y el lengua que has utilizado me parece correcto y adecuado. Por ello creo que tu puntuación debería de ser un 9´5.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario